fredag 26 maj 2017

I eftermiddagssolen

Ord räcker inte till för att beskriva både väder och natur just nu. Så galet vackert!!
Gårdagen bjöd på ett härligt tempo. Kravlöst och lugnt. Både djur och människor njöt! Det ser väl ut att bli minst lika fint idag!

Äppelblommor

Allt sambon planterar måste skyddas med pinnar eftersom hönor och tupp har full frihet.

Trevligaste grisen som tänkas kan. Kotlett njuter sol. Och namnet till trots kommer han aldrig någonsin att bli en kotlett.

Min ateljé. Bara min. Stort älsk på den!  

Inspirerad av Frankrike har sambon byggt stenmurar lite här och var. Ramar in på ett trevligt sätt och dessutom en bra plats för odlingslådor i skydd för både höns och sniglar. Lådorna bygger han av gamla lastpallar.

Tuppen Koko (ingen favorit hos mig) tillsammans med Agda och Stella. I förgrunden börja valnötsträdet så sakteliga få blad.

Hönsen delar hage med grisarna. Men de har också fått sin egen plats där de gärna hänger på dagarna. Pilkojan ger ett bra skydd mot sommarsolen. Och gräset har en liten chans att växa. Staket av sälg där de lätt hoppar ut och in i trädgården.

Klätterhortensian har nu tagit sig till baksidan av min ateljé. Hade tänkt måla det vita men det blir svårt...

Till slut en bild på Kotlett tillsammans med kompisen Ruffe. Minigrisar i storlek XL.
I morgon drar vi igång Drömrundan. Helgen ska bjuda på riktig värme så det blir en härlig svettig start. På www.dromrundan.se kan du hitta alla besöksmålen. Tipset är ju att börja i Vikensved hos Lilla Nor 😉  Denna och nästa helg kör vi. I trädgården träffar du djuren och hittar en liten loppis med 
bl a pojkkläder från PdL och barnleksaker.
Ikväll kommer ett inlägg med bilder från ateljén. Då ska den vara helt redo för besökare :)
Kram,
Ellinor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar