torsdag 30 april 2015

Nytt på kuddfronten

Valborgsmässoafton! Den ser ut att bli lite grå på mina breddgrader… 
Befinner mig just nu i den mest intensiva perioden jobbmässigt. Långa dagar och huvudet påminner lite om en bikupa på kvällarna. Då är det gott att sätta sig vid symaskinen en stund och bara njuta lite!




Jag blir aldrig trött på detta klassiska madrasstyg! Här i beige ton tillsammans med linne. Tycker om!! 
Ha en skön valborg! 
Kram
Ellinor

söndag 26 april 2015

Naturkrona

Förra helgen när vi var ute meddelade sonen (5,5 år) att han skulle göra en naturkrona. Ok. Sen presenterades följande skapelse:



Helt enkelt en ring av näver på vilken han med häftklamrar fäste trädgårdens diverse överblivna vissnade löv. Passade perfekt på burken med ljus. Fiffigt tyckte jag!
Nu grönskar det ute. Det går fort! Gäller att njuta lite också!
Kram
Ellinor

torsdag 23 april 2015

Kudde i återvunnet madrasstyg

Blått är alltid rätt och den här kudden i återvunnet madrasstyg har den där blå tonen som bara kan beskrivas som blå. Fattar ni vad jag menar? Typ, tänk blått och då tror jag det är den här blå. 



Tyget fanns på madrasser som hängde med en våningssäng vi köpte. I perfekt skick! Osäker på vilken tid det kan tillhöra. Någon som vet? Fint grafiskt mönster är det i alla fall! Finns så klart att beställa - det är bara att maila!
Kram 
Ellinor

måndag 20 april 2015

Vitsippor!!

Äntligen är tiden här då man kan plocka vitsippor och bara njuta ute. 


Förra veckan hade jag lyxen att få vara några dagar i London. Riktigt fina dagar med trevliga kollegor! Och än härligare var det då att komma hem till sol och fint väder i helgen!
Nu en ny vecka då allt som inte gjordes förra veckan ska kommas ikapp med:)
Kram
Ellinor

torsdag 9 april 2015

Gamla fåtöljer blir nya

För en så där typ 17 år sedan stoppade jag två fåtöljer på väg till en container. De hade brunmålade ben och armstöd och ett hiskeligt tyg i blått och grönt. Men jag såg någon slags potential i dessa fula klumpiga historier. Tyvärr har jag inte kvar någon bild på hur de såg ut då. Hade ju inte ens digitalkamera på den tiden :)
Sen blev de stående i förråd och hängde med flyttlasset ett par gånger. För typ 10 år sedan gick jag en kurs i att klä om möbler. Blev inte riktigt färdig och sen har de stått ytterligare många år i förråd och sen halvfärdiga inomhus. MEN NU!!!!



Tadaaaa!! Efter att ha slipat, oljat, betsat, hamrat, härftpistolat osv. så står de äntligen där. Båda två!! Nu ska det bara i lite nubb på baksidan och sys ett par lösa dynor till sitsarna. Och det ska nog inte behöva ta 10 år till…



Nya favvokudden gör sig bra tycker jag! Jag är faktiskt helnöjd och så glad att jag räddade dem undan containern då för lääääänge sedan!
Kram
Ellinor

söndag 5 april 2015

Lilla Nor + Vanilla Fly

Ännu en ljuvlig morgon då solen lyser in genom fönstren! 
Lite nytt på kuddfronten: grovt linnetyg i naturfärg + vitt linne med servett från Vanilla Fly = ljuvlig kombo!! Servetten förs på med hjälp av decoupage. Jag är helnöjd med resultatet! 

'

Kudden går givetvis att beställa! Maila mig vid intresse.
Två dagar kvar av påsklovet! Grattis till er som har påsklovet kvar!!
Kram
Ellinor

torsdag 2 april 2015

En stolt tupp

För ett par månader sedan blev vi med tupp och två hönor. Hönorna är rätt så försiktiga men har nu börjat ta för sig lite mer och igår kom äntligen ett ägg! 
Tuppen däremot är en trevlig med kaxig typ. Och härom morgonen kom han helt enkelt upp på altanen. Bra fotomoment!


Nu är tuppens enda bekymmer att han måste vakta sina honor från denne kärlekskranke herre:


En tjädertupp… De kan tydligen bli rätt aggressiva. Igår syntes han inte till så vi hoppas att han hittat någon annan vacker hona att visa upp sig för.
Tanken är att det ska bli några fler hönor. Och nu satsar vi nog på en sort som lägger lite mer ägg
Glad påsk!
Kram
Ellinor